Siemens Reinigingstabletten

siemens-logoUw Siemens espressomachine kan niet functioneren zonder een goede reiniging van alle koffievetten. Bij het malen van verse koffiebonen komen de koffievetten in de machine terecht. Als deze niet regelmatig gereinigd worden wordt het een bron van schadelijke bacteriën. Siemens reinigingstabletten verwijderen deze resten en maken de machine weer schoon.

Siemens adviseert u om uw koffie- espressomachine met regelmaat te reinigen met Siemens reinigingstabletten.

lekker koffie drinkenWaarom de Siemens espressomachine / koffieapparaat reinigen?
Koffie laat resten en koffie oliën / vetten achter in de machine. Deze nare restjes komen in de leidingen en de zetgroep terecht. Na verloop van tijd raakt de machine vervuild en komen deze restjes in de koffie. Daarnaast zullen bacteriën zich gaan huisvesten in de achtergebleven vetten wat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid! Door uw Siemens koffiemachine periodiek te reinigen met een Siemens reinigingstablet verwijdert u de schadelijke resten en worden zowel de leidingen en zetgroep weer goed (hygiënisch) schoon. Een bijkomend voordeel van reiniging is dat de machine top conditie blijft en langer meegaat. Wij raden u aan om altijd de Siemens reinigingstabletten te gebruiken, de Siemens reinigingstabletten zijn perfect afgestemd op de Siemens machine.

 

Gebruiksaanwijzing voor het gebruik van reinigingstabletten:
Kies voor het reinigen van uw Siemens apparaat de officiële Siemens reinigingstabletten (EAN 4242003329276 | Productcode TZ60001)

1) Toepassing bij volautomatische apparaten met schoonmaakprogramma.
Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw Siemens machine.

2) Toepassing bij volautomaat met poedervakje.
a. Werp de tabletten in het poedervakje voor de tweede koffiesoort en plaats een kopje onder de koffie-uitloop.
b. De producttoets voor poederkoffie indrukken en het koffiezetproces opstarten. Als er ongeveer een half kopje water doorheen gelopen is, zet u het apparaat tijdens ca. 5 minuten met de hoofdschakelaar uit, zodat het oplosmiddel kan inwerken.
c. Daarna het apparaat weer aanzetten om de cyclus te beëindigen.
d. Herhaal dit proces tenminste 3 keer!
e. Hierna neemt u de koffiezetdelen af en spoelt u deze met schoon water goed door.
f. Voordat u het apparaat weer kunt gebruiken, zet u twee kofjes koffie met de productoets voor poederkoffie zonder bijvulling van koffiepoeder en giet u het weg.

3) Toepassing bij apparaten zonder poedervakje.
a. Leg een tablet in een kopje en vul deze met warm water.
b. Neem de koffiezetdelen af en maak de filters alsmede het uitloopkanaal met de voorbereidde reinigingsoplossing schoon. Het beste kunt u hiervoor een spons of een kwastje gebruiken.
c. Laat de oplossing minimaal 5 minuten inwerken en herhaal dit proces tenminste drie keer.
d. Spoel hierna de koffiezetdelen met schoon water goed af en zet deze weer terug.

4) Toepassing bij apparaten met filterhouder.
a. Voordat u met het schoonmaken begint, apparaat uitzetten en laten afkoelen.
b. De filter van het bovenstuk van de koffiezetdelen afschroeven en samen met de filters van uw filterhouder in een schaal leggen.
c. Voeg een tablet toe en de schaal met warm water opvullen. Laat de oplossing ongeveer 30 minuten inwerken en spoel de filters met schoon water af.
d. Er bevindt zich nu geen koffieaanslag meer in de filters. Schroef de filter die u van de koffiezetdelen hebt afgehaald weer in uw apparaat.
e. Voordat u het apparaat weer in gebruik neemt, een kopje koffie toebereiden en weggieten.

Voor het schoonmaken van de druipbak legt u er een tablet in en vult u de druipbak met 2/3 warm water. Laat het zuiveringsmiddel ongeveer 30 minuten inwerken en spel de druipbak goed af. Er bevindt zich nu geen koffieaanslag meer in uw apparaat.

Let op! Siemens reinigingstabletten hebben geen ontkalkende werking, gebruik hiervoor de officiële Siemens ontkalkingstabletten (EAN 4242003329283 | Productcode TZ60002)

Hoe vaak moet ik mijn machine reinigen?
De meeste Siemens espressomachines geven zelf aan wanneer er gereinigd moet worden. Raadpleegt u hiervoor tevens de handleiding. Over het algemeen zal dit elke 2 tot 4 weken zijn, afhankelijk van hoe vaak de koffiemachine gebruikt wordt.

Welk type Siemens machine gebruikt Siemens reinigingstabletten?
U kunt in de handleiding van uw Siemens koffiemachine nagaan of u reinigingstabletten dient te gebruiken. In het algemeen gebruiken alle Siemens espressomachines die naast espressobonen / koffiebonen ook koffiepoeder gebruiken de reinigingstabletten. Raadpleeg altijd de handleiding van uw Siemens machine voordat u gebruik gaat maken van Siemens reinigingstabletten voor het reinigingsproces.

Andere toepassingen
De reinigingstabletten zijn zeer geschikt voor het reinigen van uw filterkoffie koffiepot en thermoskannen. Door een tablet op te lossen in lauw water en vervolgens in te laten werken in de pot of thermoskan zullen de achtergebleven vetten verdwijnen. Na gebruik uw apparaat goed omspoelen.

Waar kan ik Siemens reinigingstabletten kopen?siemens_reinigingstabletten_eccellente_1
U kunt de Siemens reinigingstabletten op veel plaatsen online en in de winkel kopen.
Als u de Siemens reinigingstabletten snel in huis wilt hebben voor een lage prijs kunt u deze bij eccellente.nl kopen.

Te koop via Eccellente.nl of in de betere koffievakhandel.

Productinformatie:
Siemens ontkalkingstabletten EAN 4242003329283 | productcode TZ60002
Siemens reinigingstabletten EAN 4242003329276 | productcode TZ60001